Křižíkova fontána láká svými jedinečnými světelnými projekcemi malé i velké diváky

Rezidence Břetislavka si pro vás vybrala krásný kulturní tip, který je příhodný pro letní prázdninové večery. Pohodlně se usaďte u Křižíkovy fontány pod širým nebem v amfiteátru na pražském Výstavišti. Zatím je to jen klidná vodní hladina. Vše se ale rázem změní. Rozezní se první tóny hudby, rozzáří se stovky barevných světel. A začne vodní show kopírující romantické či dramatické tóny hudby.

Jedinečný kulturní zážitek

Téměř každý večer usedá kolem fontány ve vzniklém amfiteátru až 6000 diváků, pro které je připravena vodní a světelná show na nejkrásnější melodie klasiků vážné hudby tak jako popových hvězd, ale i unikátní původní scénické projekce. To vše provázené obrazovou, filmovou projekcí nebo laserovými efekty.  Z bohatého programu Křižíkovy fontány si vybere i ten nejnáročnější dospělý i dětský návštěvník.

Fontána slavila již 120 narozeniny

Již v roce 1891 poprvé vzbudila na Všeobecné Zemské výstavě pozornost elektricky osvícená fontána. Dílo „českého Edisona“ Františka Křižíka mělo na dně bazénu na padesát barevných reflektorů. Dnes čarovnou hru umožňuje na 1300 různobarevných zdrojů.

Rezidence Břetislavka vám přeje nezapomenutelný kulturní zážitek pod širým večerním nebem.

Jsme vám plně k dispozice ONLINE. Máte dotaz? Neváhejte nás kontaktovat přes Skype, Whatsapp, Messenger.

Máte zájem o prohlídku? Videoprohlídky ONLINE.