Navštivte největší výstavu mumií na světě

Samotné slovo mumie je již dostatečně tajemné. A což teprve si takovou věc prohlédnout na vlastní oči! Nemusíte cestovat až do Egypta či jiné exotické země. Výstaviště Holešovice v Praze je místem unikátní výstavy, která vás překvapí největší a nejucelenější sbírkou mumií na světě.

Mumie světa

Praha má tu čest uvést evropskou premiéru originální výstavy Mumie světa plné mumií a jiných vzácných artefaktů. Nechte se fascinovat dávnou kulturou a vědou zároveň. Výstava je sbírkou vzácných exemplářů zapůjčených ze světových muzeí, univerzit, vědeckých organizací, ale i soukromých sbírek.

Mezi stovkami exponátů naleznete mumie z Egypta, Severní i Jižní Ameriky, ale i Evropy. A každá odhalí svůj vlastní příběh. Jako například egyptský kněz Nes-Hor, u kterého byla zjištěna artritida a zlomená levá kyčel. Ale také egyptské mumie zvířat včetně sokola, ryby, psa, které byly záměrně vytvořeny, aby doprovázely na věčnost členy královské rodiny. Baron Von Holz, německý šlechtic nalezený v utajené rodinné kryptě hradu ze 14. století. Zůstal obutý do svých nejlepších bot. Mumie z Vácu, mladá rodina z maďarského města Vác, která zemřela na tuberkulózu. Některé mumie pocházejí z vážených rodů, jiné nabídnou pohled na přírodně a přirozeně mumifikované osoby. Burnsova sbírka představuje sérii lékařsky vytvořených mumií sloužících k výuce anatomie na počátku 19. století.

České mumie

Zajímavou část výstavy tvoří i exponáty, které pochází z našeho území. Dozvíte se tak i mnoho poučného o mumiích, které vznikly přímo na území Česka. Dozvíte se i o historii mumifikace, ale i aktivitách českých archeologů v Egyptě a dalších zemích.

Pro ještě lepší prožitek z výstavy obdrží každý návštěvník zvukové zařízení „Audio-guide“, které ke každému exponátu přidá doplňující výklad.

Výstava je pro návštěvníky otevřená v Křižíkově pavilonu D+E denně od 9:00 – 20:00 h, v pracovní dny zaplatíte za vstupenku 320 Kč, o víkendu 370 Kč.

Nechte se okouzlit příběhy lidí z dávné minulosti, z různých koutů světa a civilizace. Rezidence Břetislavka vám přeje šťastný a bezpečný  návrat z neopakovatelného výletu do minulosti.

Zdroj foto: mumiesveta.cz

Jsme vám plně k dispozice ONLINE. Máte dotaz? Neváhejte nás kontaktovat přes Skype, Whatsapp, Messenger.

Máte zájem o prohlídku? Videoprohlídky ONLINE.